CAW Oost-Vlaanderen

U bent hier

Voor elke welzijnsvraag 078 150 300

Zit je midden in een echtscheiding? loopt de bezoekregeling niet zoals je zou willen? Weet je niet meer hoe je de eindjes aan elkaar kan knopen? Heb je een vraag over het gedrag van je kinderen? Sta je bijna op straat en weet je niet waarheen? Heb je wel een eigen plek, maar voel je je eenzaam? Zit je met persoonlijke dingen in de knoop? Raak je niet meer wijs uit je papieren? Ben je slachtoffer van geweld, een inbraak of een ander misdrijf? Ben je zelf of is iemand van je familie veroordeeld voor een misdrijf? … In het CAW is iedereen welkom met elke vraag. We zijn deskundig op vele terreinen en beschikken over goed opgeleide, professionele hulpverleners die samen met jou zoeken naar voor jou werkbare oplossingen.

Info, advies en hulp

We informeren jou; zetten alles samen op een rij en verkennen mogelijke oplossingen en antwoorden. We helpen je bij je administratie of met praktische problemen. We wijzen je de weg naar diensten en organisaties in je buurt. Vind je het moeilijk om die stap alleen te zetten, dan helpen we je hierbij.

Hulp binnen handbereik

Vragen kunnen snel een antwoord krijgen. Soms is er meer tijd en ondersteuning nodig. In het CAW hebben we verschillende mogelijkheden om je te begeleiden. Jij bepaalt rond welke thema’s je wil werken en of je alleen of samen met je partner of je hele gezin wil langskomen. We kunnen je ook in contact brengen met andere diensten die jou beter kunnen helpen. 

Vragen over misbruik, geweld en kindermishandeling

Voor al je vragen over misbruik, geweld en kindermishandeling is er de gratis hulplijn 1712. Een professionele hulpverlener bekijkt samen met jou wat je kan doen met je bezorgdheid.

Meer info: www.1712.be 

Jongeren

Speciaal voor jongeren is er het jongerenonthaal, beter bekend als het JAC. Zij kunnen daar terecht met al hun vragen; ter plaatse, telefonisch, via mail of op de chat.

Voor adressen, telefoonnummers en openingsuren: www.jacoostvlaanderen.be 

Doven

Je kan terecht op het onthaal in Gent-Eeklo. Een medewerker met kennis van de Vlaamse Gebarentaal, heeft ervaring in het ondersteunen van dove personen. Alle medewerkers zijn tolkbewust en kunnen werken met (afstands)tolken VGT.

Contact opnemen kan via ooVoo: CAW_onthaal

Familie of vrienden in de gevangenis

Als iemand uit je familie of vriendenkring in de gevangenis terecht komt, dan zit je met heel veel vragen: bezoekmogelijkheden, financiële en administratieve gevolgen, je relatie, de kinderen,… Ook daarvoor kan je bij ons terecht .