CAW Oost-Vlaanderen

U bent hier

Rode Neuzen Dag 2016: Gent krijgt een Overkop-huis voor jongeren met psychische problemen

13.06

Rode Neuzen Dag 2016: Gent krijgt een Overkop-huis voor jongeren met psychische problemen

Tijdens Rode Neuzen Dag 2016 droomden organisatoren VTM, Qmusic en Belfius luidop om met de ingezamelde € 4.103.677 ‘Rode Neuzen Dag-huizen’ op te richten: een fysieke plek in elke provincie waar jongeren gemakkelijk binnen en buiten kunnen wandelen voor ontspanning, maar ook voor snelle professionele hulp. Samen met jongeren in Vlaanderen werd de naam ‘Overkop’ gekozen voor de huizen. Dankzij het ingezamelde geld kunnen jongeren voortaan ook terecht op overkop.be, een online platform waar ze hun hart kunnen luchten.  
 
OVERKOP-HUIS IN GENT WERKT SAMEN MET HUIS VOOR JONGEREN GENT 
Het Overkop-huis van de provincie Oost-Vlaanderen zal gevestigd worden in Gent, in samenwerking met het Huis voor Jongeren Gent. Overkop Gent wordt gerealiseerd door een unieke samenwerking van jeugdhulpactoren met diverse expertise: de 3 Gentse CLB’s, CAW Oost-Vlaanderen (JAC-werking), de 2 Gentse Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg, kinder- en jongeren psychiatrische afdeling UZ Gent, Stad Gent en Fonds Ga voor Geluk. Overkop Gent focust op de unieke noden van elke jongere van 12 tot 25 jaar, waarbij door de samenwerking en fysieke aanwezigheid van elke dienst in het huis, hulpverlening laagdrempeliger en beter afgestemd zal zijn. 
 
Alain Slock, directeur CAW Oost-Vlaanderen: “Ik spreek namens alle organisaties met wie we de handen in elkaar slaan voor Overkop Gent dat we de deur openzetten voor jongeren met grote en kleine kopzorgen in het centrum van Gent. Jongeren kunnen hier zonder afspraak binnenlopen. Door
 de nauwe samenwerking komen jongeren in Overkop Gent meteen bij de juiste persoon terecht voor informatie, een luisterend oor, workshops en voor individuele begeleiding. Samen met jongeren willen we de drempel naar hulp zo laag mogelijk maken zodat ze zich meer op hun gemak voelen en sneller hulp zoeken.”